Om oss

 

Askøy Vikinglag er en organisasjon som har fast tilholdssted ved Herdla fort på Askøy. Laget ble stiftet 10. juli 2008. Som navnet antyder, er det vikingtid som står i fokus når laget samles, og interessen for historie er sterkt økende.

Vi samarbeider med Askøy Kommune, og området vi disponerer på Herdla utvikler vi i samråd med kommunen.

Laget vårt legger stor vekt på å formidle kunnskap, spesielt om hvordan menneskene som levde i den tidsepoken som vi i dag kaller vikingtid (ca. 793–1066) har innrettet seg med tanke på matlaging, håndverk, mytologi og lignende. Dette prøver vi å vise på en aktiv måte ved å arrangere aktivitetssøndager på Herdla én gang i måneden, og ved å arrangere vår egen marknad én gang i året. Vi driver også interne kurs for å oppgradere kompetansen i laget, slik at nye medlemmer raskere kommer opp på et godt formidlingsnivå.

Vi reiser også rundt på andre vikingmarkeder, både for å bidra overfor publikum og for å få impulser vi kan ta med tilbake til aktivitetene våre på Herdla. Vi tilbyr også levende historieformidling til skoler og barnehager og andre som ønsker at vi skal bidra med kunnskap, lek og liv.

Dersom du ønsker å delta eller kan tenke deg og høre mer om oss, stikk innom på våre aktivitetsdager for å hilse på eller ta kontakt direkte.

Vi ses!

 

Til våre medlemmer :

Medlemskontigenten er i år, som i fjor, 150 kr.
Og betales inn på kontonummer: 6504 053 0074

Takk!